Hotspot behandelen met Manuka honing (zalf) Rural Wunda

Hotspot behandelen met natuurlijke producten.

Het is vervelend wanneer je hond of kat, konijn of cavia of één van je andere huisdieren een hotspot heeft. (in het begin zie je vaak je huisdier krabben en likken, wanneer je dan op de plek kijkt zie je vaak een vochtige plek die vuurrood is.
Hotspot is een Engels woord en betekent eigenlijk: “hete plek”. De dierenartsen noemen het pyotraumatische dermatitis.
Hotspots komen meestal voor bij honden, maar soms ook bij katten of andere huisdieren.

Wat is de oorzaak van hotspot?
Er is sprake van irritatie van de huid. Dit kan ontstaan door een vlooien- of tekenbeet, maar ook door een klein wondje. Je huisdier gaat aan dit plekje bijten, likken of krabben, zodat het wondje niet rustig kan genezen en geïnfecteerd raakt. Sommige huisdieren gaan door met krabben totdat de plek bloedt.

Bij honden met een dikke vacht/lange haren kunnen juist in de zomer bij hoge temperaturen en vochtigheid (bijv. door te zwemmen in de zomer) gemakkelijker hotspots ontstaan.
Honden die bijvoorbeeld door een allergie een beschadigde huid hebben, lopen een grotere kans op het ontwikkelen van een hotspot.
Wanneer de huid echter beschadigd is, kunnen bacteriën gemakkelijk binnendringen en een ontsteking veroorzaken. Door warmte, vochtigheid en weinig frisse lucht kunnen ze zich extreem vermeerderen. De jeuk wordt dan nog erger, de hond/het huisdier gaat nog meer krabben en de ontsteking breidt zich verder uit.

Hoe voorkom je een hotspot?
Belangrijk is om de oorzaak van de hotspot te ontdekken. Wanneer ze steeds opnieuw na vlooienbeten ontstaan, is een goede vlooienbestrijding erg belangrijk.
Komen de hotspots steeds weer terug, dan moet u ook rekening houden met allergie, bijvoorbeeld tegen bestanddelen in het voer of huisstofmijt.
Een goede verzorging van de vacht is essentieel.

Hoe behandeling hotspot bij je huisdier?
Scheer de plek zodat je er goed bij kan om te behandelen en het daar minder broeierig en vochtig. De bacteriën vermeerderen dan minder snel.
Zorg ervoor dat de huid niet verder beschadigd. Het kan zijn dat je huisdier pijn heeft en dat de wond al te hevig is, dan kun je beter de dierenarts bezoeken.
Ben je er op tijd bij, dan desinfecteer je de huid met Manuka olie uit de East Cape
Soms is het handig om het dier een paar dagen een halskraag te laten dragen zodat de wond kan genezen.
Hotspots moet je nooit met zinkzalf of vaseline insmeren, dit verergert de ontsteking!

krabbende hond.
Je kunt de wond behandelen met pure active manuka honing UMF 15+, maar je kunt ook kiezen voor een goede honingzalf.
The honey Collection uit Nieuw Zeeland heeft speciaal een natuurlijke zalf voor dieren ontwikkeld, op basis van Active Manuka honing. (Rural Wunda, het landelijk wonder) Deze honingzalf met Active Manuka honing vermindert de jeuk en de pijn en bestrijdt de ontsteking effectief. Uw hond of huisdier hierdoor steeds minder likken en krabben wat de genezing van de wond bevordert.
Deze Rural Wunda honingzalf is ook heel geschikt ter voorkoming van het ontstaan van nieuwe hotspots. Verzorg de huid direct op plekken waar hij veel krabt, likt of bijt.
(in de reguliere geneeskunde wordt vaak cortison tegen de jeuk gegeven en antibiotica tegen de bacteriële infectie. Helaas komen, wanneer de medicijnen uitgewerkt zijn, bij veel dieren de hotspots steeds weer terug.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s