Verkiezingen in Colombia

Informatie van een insider

Met de verkiezingen in Colombia voor de boeg, schreef een in Colombia wonende vriend een stand van zaken.

Verkiezing in Colombia, Santos of Zuluaga?
‘Colombia heeft internationaal een heel slecht imago en zal daar zomaar niet vanaf komen.
Wel staat het land precies vandaag op een tweesprong. Verkiezingen tussen twee presidentskandidaten.
Aan de ene kant Santos die als huidige president met de FARC aan tafel zit in Cuba, werkend aan een einde van 50 jaar burgeroorlog .
Aan de andere kant, Zuluaga, een kandidaat die aan de zijde staat van oud president Uribe. Hun inslag is dat je niet met terroristen praat maar deze moet bestrijden omdat het geen betrouwbare gesprekspartner zijn, dit is zeker gebleken in het verleden.
De peilingen geven een miniem verschil aan in het voordeel van Zuluaga, want er zit bij veel mensen zeer en ongenoegen tov de guerrilla. De gedachten van vele is dat hun daden uit het verleden ongestraft gaan blijven en dat ze zelfs in het parlement gaan komen.
Veel Colombianen zijn de strijd met de FARC beu en willen verder en zouden er overheen kunnen stappen ondanks de arrogante houding van de FARC in Cuba.

Minder negatieve gedachten, geef vrede een kans
Gelukkig heeft Colombia gisteren gewonnen van Griekenland in de Wereldkampioenschappen voetbal in Brazilië. Iedereen content dus en ondanks dat officieel vanaf gisterenmiddag 18:00 geen drank meer verkocht mocht worden was het feest tot in de late uurtjes. Dit zou wel eens een positief effect kunnen geven voor de verkiezingen voor huidige president Santos. Minder negatieve gedachten, we geven de vrede een kans!
In de loop van de dag zullen de uitslagen vanuit het hele land( 29 maal Nederland in oppervlak) binnenkomen en worden geteld!
De uitslag van de verkiezing zal bepalen of de strijd nog zeker 4 jaar door gaat of dat er een mogelijk einde wordt gemaakt aan een geld- mensenlevens- en zelfs natuur verslindende strijd.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s