7 tips voor een gezonde huid

Een stralend frisse huid, dat willen we toch allemaal?

Allemaal krijgen we in de loop van ons leven te maken met een verouderende huid. Toch kunnen we er zelf veel aan doen om onze huid in een zo goed mogelijke conditie te houden. Hoe, lees de volgende tips.

1. Natuurlijke voeding

Eet zoveel mogelijk onbewerkte voedingsmiddelen, varieer en het liefst van biologische herkomst. Je voedt hiermee je huid met belangrijke bouwstoffen zoals vitaminen en mineralen, aminozuren en  enzymen. Voor de stevigheid, elasticiteit en vernieuwing van de cellen is dit cruciaal.

2. Drink voldoende water

Drink over de dag verdeeld 1,5 tot 2 liter water. (kruiden)thee en koffie tellen mee. De huid kan door het vocht beter ontgiften, doorbloedt beter en blijft elastischer. Je huid ziet er hierdoor gladder uit.

3. Rook niet

Rook niet, nicotine is erg slecht voor je huid. Het veroorzaakt snellere veroudering van je huid, met als gevolg een rimpelige huid en grauwe teint.

4. Matig het drinken van koffie en alcohol

Dat teveel koffie niet gezond is voor je lichaam dat weten we inmiddels. Het verwijdt de aderen en kan grove poriën en rimpels veroorzaken. Dit geldt ook voor het gebruik van alcohol. Af en toe een kopje koffie of een glas wijn is geen probleem, geniet ervan maar met mate.

5. Ga lekker de buitenlucht in en beweeg voldoende

In de frisse buitenlucht wandelen of fietsen of andere sportieve activiteiten zorgen voor een goede doorbloeding van de huid. Je huid blijft elastisch en daarnaast levert je het ook een goede conditie op.

 

6. Gebruik goede verzorgingsproducten

Gebruik geen huidverzorgingsproducten die parabenen, geur- en kleurstoffen bevatten. Geurstoffen maken de huid niet alleen gevoeliger, maar zorgen ook voor irritatie. Deze toegevoegde chemische stoffen veroorzaken vaak huidirritatie of allergische reacties. Dat is extra schadelijk voor mensen met een probleemhuid of een gevoelige huid. Daarnaast worden ze opgenomen in de bloedbaan waardoor ze in je hele lichaam terecht komen.

Kies daarom voor huidverzorgingsproducten en cosmetica op natuurlijke (biologische) basis. Welke type huid heb je en kijk wat jouw huid nodig heeft. Een gezichtsmasker op zijn tijd geeft je huid een heerlijke oppepper. Gebruik hiervoor eens een masker van pure active manuka honey uit Nieuw Zeeland. Je huid wordt hierdoor diep gereinigd en gevoed en het geeft een weldadig gevoel.

7. Bescherm je huid tegen de straling van de zon

Voorkom dat je huid door het zonlicht verbrandt. Gebruik daarom een goede zonnebrandcrème, het liefst op natuurlijke basis. Vergeet ook niet om voldoende te drinken tijdens, maar ook na een zonnige dag. Verzorg je huid na het zonnen met een goede verzorgingscrème op natuurlijke basis.

  • Vind je deze 7 tips waardevol? Ik nodig je uit om een reactie te plaatsen.

manuka bloem en gezicht

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s