Warmetruiendag 2016, doe je mee?

Vandaag is het Warmetruiendag, goed voor het milieu maar ook fijn voor je energierekening.warme truiendag

Terwijl ik dit blog voor MeerdanManuka schrijf over de tiende editie van de Warmetruiendag, ben ik gehuld in een lekker dik en pluizig vest. De thermostaat van de verwarming blijft vandaag op 16 graden ingesteld. Geen echte uitdaging aangezien de buitentemperatuur lenteachtig is.

Op de facebookpagina van Greenchoise Warmetruiendag zie ik veel enthousiaste aanmeldingen verschijnen. Ik ben benieuwd met hoeveel collega Warmetruiendragers we op deze dag de energieverspilling te lijf gaan.

Het waarom van de Warmetruiendag

De nationale Warmetruiendag draagt bij aan de bewustwording van ons eigen energie verbruik. De trui als symbool, om ons wakker te schudden hoe simpel je zélf ook iets kan doen om energie te besparen. Daarnaast om de uitstoot van de broeikasgassen te verminderen. Bij het lagerzetten van de thermostaat met 1 graad bespaar je al 6% energie.

Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van het energiegebruik gespendeerd wordt aan het verwarmen, maar ook het koelen van woningen, kantoren en scholen. Dagelijks die ene graad, maar liefst het enkele graden lager zetten van de thermostaat heeft dus zeker zin! Jammer genoeg heeft de energiebesparing in het huidige landelijke energiebeleid nog veel te weinig aandacht en prioriteit.

De tiende verjaardag van de warmetruiendag!

In de afgelopen tien jaar is de Greenchoice Warmetruiendag uitgegroeid naar een succesvol evenement. Steeds meer mensen zetten op deze dag hun verwarming ook een graadje lager en hebben kunnen ervaren hoe simpel het kan zijn om energie te besparen.

Zelf breien, ook nog eens hip…

Natuurlijk is het ook leuk om mee te doen; wanneer je de website van www.Warmetruiendag.nl  bezoekt vind je inspiratie voor zelfgebreide truien en patronen. Wie en wat houdt je nu nog tegen?warmetruiendag-trui-2016-sidebar

Heb jij vandaag ook meegedaan aan de Warmetruiendag? Ik ben heel benieuwd en nodig je uit om een reactie achter te laten.

Een warme groet, Elisabeth (www.manuka-huidverzorging.nl)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s